V okolí Tatier a na Spiši husto sneží, cesty sú zatiaľ zjazdné

01.12.2010 Poprad

Poprad/Stará Ľubovňa/Spišská Nová Ves 1. decembra (TASR) – V okresoch Poprad, Stará Ľubovňa a Spišská Nová Ves momentálne husto sneží.
Dispečer Správy a údržby ciest (SaÚC) v Poprade Miloš Štefančík informoval, že v oblasti Tatier začalo aj silno fúkať, takže hrozí nebezpečenstvo snehových závejov.
„Všetky vozy máme momentálne vonku, pluhujeme, zatiaľ je všetko zjazdné, “ konštatoval Štefančík. Horský priechod Vernár je zatiaľ priechodný bez problémov, všetky ostatné cesty sú momentálne taktiež zjazdné.
Husto sneží aj v okrese Stará Ľubovňa, na cestách by však zatiaľ nemali byť problémy. Vozovka je už posypaná, keďže naďalej sneží, mechanizmy SaÚC sú všetky v teréne.
Do dvoch centimetrov nového snehu napadlo aj v okrese Spišská Nová Ves, kde sú všetky cesty tiež zatiaľ zjazdné. Dispečerka SaÚC Spišská Nová Ves Zlatica Hartoňová upozornila, že cestári robia, čo môžu. Problémy zatiaľ nie sú hlásené nikde, aj horský priechod Suľová je zatiaľ prejazdný. Zvýšiť pozornosť treba na všetkých cestách, zvlášť na vyššie položených.
 

Vyberte región